snspms.ro

Română
A+ R A-

Luni 27 noiembrie 2023 la ora 10.00 începe programul de pregătire teoretică  pentru autopsieri seria III !

Pregătirea teoretică presupune parcurgerea și absolvirea a 4 module de pregătire, care conțin mai multe unități tematice conform curriculum-ului de pregătire aprobat prin Ordinul MS nr. 958 /2022.

Pentru buna desfășurare a programului pe platforma PERFMED, având în vedere faptul că toate unitățile tematice din cadrul  modulelor sunt prevăzute cu întrebări cu caracter formativ, ritmul de încărcare a modulelor pe platformă va fi de cca 1 modul /lună, programul va fi finalizat la sfârșitul lunii martie 2023.

Participanții pot parcurge aceste cursuri în ritm propriu, și pot accesa întrebările din cadrul unităților tematice de mai multe ori, în vederea fixării corecte a noțiunilor transmise.

Penru fiecare modul cursul de pe platformă va fi completat cu un curs zoom de 1 oră și jumătate, prima întâlnire Va fi programată în luna decembrie 2023, pe data 15.12.2023, orele 16.00-17.30, prezența la aceste cursuri este obligatorie.

La sfârșitul fiecărui modul participanții vor avea de parcurs un test de 20 de întrebări din modulul respectiv cu nota limită 7. Obținerea unei note de minim 7 reprezintă condiția pentru a trece la următorul modul. Participanții vor putea repeta testul până când vor atinge acest prag.

După absolvirea celor 4 module participanții se vor putea înscrie pentru examenul teoretic care va fi anunțat cu cel puțin 15 zile înainte.

Testul final  va consta în 30 de întrebări, din toată materia, și  va putea fi accesat de maxim 2 ori în cazul în care la prima încercare nota obținută este sub 7.

Programul de pregătire teoretică autopsieri cu cele 4 module va fi accesibil pe platforma PERFMED până în ziua examenului teoretic final.  

 

Programul de pregătire teoretică autopsieri va începe pe în data de 27 noiembrie 2023 și va fi constituit de mai multe cursuri susținute pe platforma PERFMED care se vor derula până la sfârșitul lunii martie 2024.

După finalizarea programului teoretic va fi programată în cursul lunii aprilie 2023 proba de examen teoretic care va avea loc pe platforma PERFMED.

Luni 27 noiembrie 2023 la ora 10.00 începe programul de pregătire teoretică  pentru tanatopractori seria III!

Pregătirea teoretică presupune parcurgerea și absolvirea a 2 module de pregătire, care conțin mai multe unități tematice conform curriculum-ului de pregătire aprobat prin Ordinul MS nr. 958 /2022.

Pentru buna desfășurare a programului pe platforma PERFMED, având în vedere faptul că toate unitățile tematice din cadrul  modulelor sunt prevăzute cu întrebări cu caracter formativ, ritmul de încărcare a modulelor pe platformă va fi de 1 modul / 1 lună și jumătate, programul estimat să se finalizeze la sfârșitul lunii februarie 2024

Participanții pot parcurge aceste cursuri în ritm propriu, și pot accesa întrebările din cadrul unităților tematice de mai multe ori, în vederea fixării corecte a noțiunilor transmise.

Penru fiecare modul cursul de pe platformă va fi completat cu un curs zoom de 1 oră și jumătate, prima întâlnire Va fi programată în luna decembrie 2023, pe data 14.12.2023, orele 16.00-17.30, prezența la aceste cursuri este obligatorie.

La sfârșitul fiecărui modul participanții vor avea de parcurs un test de 20 de întrebări din modulul respectiv cu nota limită 7. Obținerea unei note de minim 7 reprezintă condiția pentru a trece la al doilea modul. Participanții vor putea repeta testul până când vor atinge acest prag.

După absolvirea celor 2 module participanții se vor putea înscrie pentru examenul teoretic care va fi anunțat cu cel puțin 15 zile înainte.

Testul final  va consta în 30 de întrebări, din toată materia, și  va putea fi accesat de maxim 2 ori în cazul în care la prima încercare nota obținută este sub 7.

Programul de pregătire teoretică tanatopractori cu cele 2 module va fi accesibil pe platforma PERFMED până în ziua examenului teoretic final.

Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate

organizează începând cu data de 6 decembrie 2023, programul de formare:

MANAGEMENT SPITALICESC PENTRU DIRECTORII DE ÎNGRIJIRI ŞI ASISTENŢII ŞEFI (AMD45)

 

Scopul programului este de a asigura pregătirea asistenţilor medicali/a moaşelor pentru funcţia de director de îngrijiri sau asistent şef şi este creditat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moaşelor și Asistenților Medicali din România.

Programul se adresează tuturor asistenților medicali, moașelor și asistenților medicali generaliști cu studii postliceale și grad principal și celor cu studii superioare absolvite cu diplomă / licenţă ȋn domeniul asistenței medicale.

Programul se va desfășura în regim live, pe platforma Zoom, în zilele de joi și vineri, în intervalul orar 10.00 - 16.00.

Programul conține 5 module și se va desfășura pe parcursul a 5 săptămâni. Fiecare modul are o durată de 2 zile, câte 6 ore/zi. Ordinea modulelor va fi următoarea:

 • 06-07 decembrie 2023 – Comunicarea la nivelul spitalului (CO)
 • 14-15 decembrie 2023 – Managementul calității îngrijirilor spitalicești (MQ)
 • 11-12 ianuarie 2024 – Sistemul de Management al calității (SMC)
 • 18-19 ianuarie 2024 – Organizarea și finanțarea serviciilor spitalicești (MOF)
 • 25-26 ianuarie 2024 – Managementul resurselor umane (MRU)

În vederea participării la programul de formare, persoanele înscrise urmează să depună un dosar care conține următoarele documente:

 1. Formularul de înscriere (semnat) în original,
 2. Copia actului de identitate,
 3. Copia documentului care atestă absolvirea studiilor,
 4. Copia documentului care atestă promovarea examenului de grad principal, după caz
 5. Copia documentului privind schimbarea numelui, după caz
 6. Copia documentului care atestă achitarea taxei de participare în valoare de 1195 lei. Contravaloarea taxei de participare poate fi achitată la casieria INMSS sau prin OP conform datelor de identificare:
 7. Beneficiar: Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS), CIF: 26328134 și cont: RO07TREZ70220G335000XXXX, Trezoreria Statului Sector 2, București.
 8. Documentul care atestă starea de sănătate (certificat medical, adeverință medicală, etc.), în original.
 9. Adeverință privind acordul angajatorului pentru participarea la programul de formare, în original.

Toate documentele depuse în copie vor fi completate cu sintagma „conform cu originalul” și semnate pe fiecare pagină de către participant.

Depunerea dosarului în vederea participării la programul de formare se face până la data începerii programului astfel:

-      prin curier sau prin poștă, la secretariatul de la sediul Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate, persoană de contact Silviana MOCANU, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza la următoarele numere de telefon: 0753 093 220; 021 252 0425/ 021 252 8022 - int. 148  sau

-      prin poșta electronică, documentele semnate electronic, cu semnătura electronică certificată, nominală, la adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza   

Înscrierea în program se face în ordinea cronologică a depunerii/transmiterii documentelor de înscriere, până la completarea locurilor pentru o serie de program, în limita a maximum 30 de locuri.  În cazul renunțării de a participa la program, taxa de curs poate fi restituită doar până la data începerii cursului.

Informații suplimentare se pot obține la sediul Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate, persoană de contact, secretar didactic al programului, ing. Silviana MOCANU, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la următoarele numere de telefon: 0753 093 220; 021 252 0425 / interior 148.

Coordonator program, Dr. Ruxandra DIACONESCU - Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Publicatii

» A comparison of health system responses to COVID-19 in Bulgaria, Croatia and Romania in 2020
» Retrospective analysis and time series forecasting with automated machine learning of ascariasis, enterobiasis and cystic echinococcosis in Romania
» Balancing financial incentives during COVID-19: a comparison of provider payment adjustments across 20 countries
» The Use of Minimal Invasive Surgery versus Open Approach in Hospitalized Cases. A Study Analysis of the DRG Romanian Database 2008-2018
» N-Pep-12 supplementation after ischemic stroke positively impacts frequency domain QEEG
» Romanian GPs Involvement in Caring for the Mental Health Problems of the Elderly Population: A Cross-Sectional Study
» Resource use during systematic review production varies widely: a scoping review
» Societal Cost of Ischemic Stroke in Romania: Results from a Retrospective County-Level Study
» "Top-Three" health reforms in 31 high-income countries in 2018 and 2019: an expert informed overview
» To what extent is Romania prepared to join Health Technology Assessment cooperation at european level
» Rapid assessment of other technologies using the HTA Core Model®for Rapid Relative Effectiveness Assessment: Hypoglossal Nerve Stimulation Systems for Treatment of Obstructive Sleep Apnea Project ID: OTCA21
» Rapid assessment of other technologies using the HTA Core Model®for Rapid Relative Effectiveness Assessment: Biodegradable Rectum Spacers to Reduce Toxicity for Prostate Cancer Project ID: OTCA23
» Incidence and time trend of hip fractures in romania: a nationwide study from 2008 to 2018
» Hospital reforms in 11 Central and Eastern European countries between 2008 and 2019: a comparative analysis
» Aggressive Behaviors among 15–16-Year-Old Romanian High School Students: Results from Two Consecutive Surveys Related to Alcohol and Other Drug Use at the European Level
» Time Series Analysis and Forecasting with Automated Machine Learning on a National ICD-10 Database

■■■

Cautare articole pe site

Afilieri

Link-uri utile

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Ministerul sănătății
Ministerul
sănătății

Register

*
*
*
*
*

* Field is required